Vlinderproject

Dinsdagmorgen werden in basisschool Het Hinkelpad in Berchem de eerste vlinders losgelaten van het ‘vlinderproject’. Het district Berchem lanceerde dit voorjaar een educatief project waarbij levende eitjes, rupsen en poppen van het groot koolwitje centraal staan in de klas.

Het project, dat niet alleen de levenscyclus van vlinders illustreert maar ook belangrijke lessen over zorg en verantwoordelijkheid leert, is met enthousiasme ontvangen. Leerlingen hebben de kans gekregen om de metamorfose van vlinders van dichtbij te observeren, van het kwetsbare begin als eitje tot de uiteindelijke ontpopping als vlinder. Het hoogtepunt van dit project vond plaats op dinsdag, wanneer de eerste vlinders hun vleugels uitsloegen. In basisschool Het Hinkelpad lieten de leerlingen met trots de vlinders vrij die zij hebben verzorgd. (foto’s: © Tessa Kraan)

“Via onze kinderdistrictsraad konden we al meteen 51 leerkrachten van zes verschillende Berchemse scholen inspireren om hun klaslokalen om te toveren in levendige leeromgevingen. We kunnen dus spreken van een zeer geslaagd project” vertelt Kris Gysels, districtsschepen voor Dierenwelzijn.

Deel dit bericht via:

Vorig bericht

Volgend bericht